Beginners informatie

Beste fietscross vrienden,

Jullie kunnen kennis maken met fietscrossvereninging FCC de Bissinghcrossers. Bij de Bissinghcrossers heb je fietscrossers van 4 tot 50 jaar. Er zijn leden die alleen recreatief rijden en leden die wedstrijden rijden en zelfs Nederlands, Europees of Wereldkampioen in hun leeftijdsklasse zijn of zijn geweest.

Heb je nog geen ervaring met fietscross dan kun je 4 keer gratis deelnemen aan een kennismakingstraining, waarbij de club dan voor een fiets en helm zorgt.

Voor de kennismakingstraining kun je je opgeven via onderstaand aanvraagformulier. Wanneer er zich 5 à 6 kinderen hebben aangemeld worden deze kinderen uitgenodigd voor de 4 kennismaking trainingen op de dinsdagavond op de fietscrossbaan op het sportpark “Westbroek” in Ommen. Tijdens de kennismakingstrainingen zullen ook de ouders over alle “ins en outs” van de fietscross-sport worden geïnformeerd.
Na de kennismakingstrainingen kun je lid worden van de club en zal eerst op de dinsdagavond van 18.30-19.30 getraind worden.

Afhankelijk van de vorderingen zal in overleg met de andere trainers besloten worden wanneer de kinderen kunnen doorstromen naar de maandagavond en donderdagavond trainingen.

Schaf zonder overleg met de trainers geen BMX spullen aan (fiets, helm, enz.). De fietsen lijken allemaal even groot, maar er zijn veel verschillende maten en gewichten. Wil je toch overgaan tot aankoop van een BMX-fiets, dan vind je hier de nodige richtlijnen

Omdat de training soms niet door kan gaan omdat de baan dan te nat is en kapot gereden zal worden, kun je rond 17.00 uur op de startpagina van de website www.debissinghcrossers.nl zien of de training voor die dag doorgaat of niet. Je hoeft dan niet naar de baan te komen.

Heb je reeds ervaring bij een andere fietscrossclub en je wilt ook lid worden bij de Bissinghcrossers, meld je dan aan via secretaris@debissinghcrossers.nl of bij één van de trainers tijdens de training, zodat gekeken kan worden in welke trainingsgroep je ingedeeld gaat worden.

Voor kinderen tot en met 12 jaar, dient altijd een ouder bij de training aanwezig te zijn.

Op de pagina Lid worden vind je de nodige informatie en het inschrijfformulier om lid te worden.


Naam contactpersoon:*
E-mail contactpersoon:*
Telefoon contactpersoon:*
Naam rijder:*
Leeftijd rijder:*